Nyáron felújítják a Mária Terézia utcát Abonyban

Megosztás


A minapi rendkívüli ülésen döntött arról Abony önkormányzati képviselő- testülete, hogy közbeszerzési eljárást indít azért, hogy felújíthassák a Mária Terézia utcát.

A beruházás célja, hogy az utcában és a környéken lévő vállalkozások és a lakossági ingatlanok könnyebb elérhetőségét, megközelíthetőségét biztosítsák.

Az út mintegy egy kilométer hosszan kerül felújításra, 12 centiméter vastagságú meleg aszfaltborítást kap az utca. Több helyen is szükség lesz a pályaszerkezet alépítményének megerősítésére is.

Tavaly november végén kapták meg a pozitív döntés, mely szerint Abony sikeresen pályázott. Ennek megfelelően a Mária Terézia út felújítására 150 millió forintos támogatást ítéltek meg.

2021. novemberében már kiépítették a közvilágítást az utca elején önerőből. A beruházás összértéke bruttó közel 3 millió forint volt.

A környező utcák felújítási tervei is készen állnak egy pályázathoz, amennyiben lesz ezekre kiírás, azonnal benyújtják. Így a Hold, Illyés és Dembinszky utcákat is szeretnék rendbe tenni.

Addig önerőből ideiglenes megoldással kaptak mart aszfaltos felületet ezek az utak. Idén még a Somogyi Imre út is megújulhat, szintén egy nyertes pályázatnak köszönhetően.

Forrás: Abony.hu

Kapcsolódó cikkek